OVER W-EET

VISIE

w-eet wil het verschil maken door voeding op maat van de cliënt aan te bieden. Daarom luisteren we naar de noden die bij jou centraal staan. Geen kant-en-klaar dieetblaadje, maar voedingseducatie en – begeleiding op maat.

Bij w-eet staat correct informeren voorop. We geven graag een onderbouwd advies. Om deze adviezen up-to-date te houden is continue bijscholing essentieel. Hiervoor engageert w-eet zich.

w-eet zal jou informeren, zodat jij weet wat jouw gezondheid ten goede komt en hoe jij gezond eet. Samen zoeken we de weg naar hoe je een gezond eetpatroon kan bereiken.

Dit dieetadvies op maat zal geboden worden door mezelf, Wendy Willems.

DIËTISTE WENDY

Fijn dat je wat meer te weten wilt komen over wie ik ben. Ik ben Wendy Willems, het gezicht achter w-eet.

Ik ben mama van 2 kinderen, waarbij voeding vaak een uitdaging is. Deze ervaring neem ik graag mee naar de praktijk.

Ik hou van koken en bakken (dat zit in het bloed als je vader en broer bakker/patissier zijn) en probeer regelmatig om recepten wat aan te passen om ze lekkerder, gezonder, energierijker of –armer te maken.

In 2020 nam ik de sprong en richtte ik mijn eigen praktijk op; w-eet. Ik wil bij w-eet de focus leggen op voedingsbegeleiding van kinderen en jongeren die daar nood aan hebben, met een bijzondere aandacht voor eetstoornissen.

Ik ben afgestudeerd als diëtiste aan de Katholieke Hogeschool Leuven in 2006. Vlak na mijn studies ging ik aan de slag in het Zeepreventorium, waar ik iets langer dan een jaar kinderen met overgewicht en ook diabetespatiënten heb begeleid. Dit was voor mij een unieke kans om als starter de kneepjes van het vak te leren, met veel ervaren diëtisten om me heen. Ik had er individuele gespreksmomenten en begeleidde kinderen en jongeren, maar gaf ook educatieve sessies en kookworkshops aan zowel kinderen als hun ouders.

Nadien ging ik aan de slag bij Nubel vzw en hielp ik mee bij het verzamelen van data voor de 5e editie van de Belgische Voedingsmiddelentabel.

Omdat ik graag opnieuw voedingsbegeleiding wilde geven, ging ik in 2010 opnieuw soliciteren. In juni 2010 ging ik aan de slag als diëtiste binnen UZ Leuven. Ik werkte in verschillende multidisciplinaire teams en gaf patiënten voedingsbegeleiding op maat. Uiteindelijk kwam ik binnen UZ Leuven op mijn favoriete plek terecht; de kinderafdeling. Hier werkte ik met volle overtuiging tot 2023. Ik begeleidde er onder andere diabetespatiënten en jongeren met eetstoornissen tijdens hun opname en op de raadpleging.

Sinds de start van mijn carrière, heb ik vooral ervaring opgebouwd rond eetstoornissen, overgewicht bij kinderen, moeilijke eters, energieverrijking, voeding en autisme …

Het geven van educatie aan jonge kinderen ging me meer en meer boeien. Daarom waagde ik in 2022 de sprong naar het onderwijs en ging ik opnieuw studeren. Sinds 2023 combineer ik werken met studeren als leraar in opleiding in het lagere onderwijs.

wendy